Dagbog

9. december 2010

Hvalpeplaner opdateret...
Vi har været så heldige at få lov at låne Sundew's Cornwall (Leo) til Freya's sidste kuld til sommer.
Leo er en skøn ung hanhund som jeg har hilst på et par gange til udstilling og hurtigt fik et godt øje til , både på grund af hans temperament, hans udseende og hans kraftige bygning. Hans sundhedsresultater er nu på plads og de er helt i top, så vi glæder os til at kunne præsentere hvalpe efter disse to skønne hunde til sommer, læs mere på siden Hvalpeplaner.

28. november 2010

En weekend i hundens (og sneens) tegn er vel overstået.
Lørdag var jeg på opdrætteruddannelses-opfølgningskursus i Fredericia arrangeret af DKK.
Søndag løb Spanielklubbens sidste udstilling i år af stablen og Indy, som var den eneste hund jeg havde med i dag, sluttede flot af med excellent, 1. vinder og BIS 3 Brugshund, han slutter året som nr 4 i Spanielklubbens konkurrence om årets brugshund.

5. september 2010

Årets Gold Cup udstilling blev afholdt denne weekend på Fyn, på Hasmark Strand Camping som var et skønt sted til afholdelse af udstilling.

Resultater Lørdag:
Ditte - Hvalpeklasse, Særdeles Lovende 5.
Indy - Brugsklasse, Excellent 1.

Resultater Søndag:
Ditte - Hvalpeklasse, Særdeles Lovende 5.
Indy . Brugsklasse, Excellent 1.
BIS3 Brugshund i den afsluttende Store Ring konkurrence

Tak for hyggeligt samvær med vores medudstillere

3. september 2010

Vores tre skønne hvalpe er nu rejst ud i deres nye dejlige familier, vi ønsker held og lykke med familieforøgelsen, og glæder os til at følge hvalpenes fremtid på sidelinien.

27. august 2010

I går eftermiddag blev hvalpene chipmærket og i dag har de alle været ved dyrlægen for at blive vaccineret og få lavet pas og sundhedsbog.

26. august 2010

Hvalpene og jeg har i dag været på besøg på Vesterled Plejecenter i Brædstrup, for at gøre lidt lykke hos de ældre og for at give hvalpene mulighed for at møde ældre mennesker i kørestole og med rullatorer, vi blev taget godt imod endnu engang og hvalpene hyggede sig med mange kæl og klap.
Billeder i galleriet

25. august 2010

I søndags, da hvalpene blev 7 uger gamle, havde vi besøg af hvalpekøbere og vi tog i den forbindelse en lille tur i skoven med hvalpene.
I går var vi en tur ved Ring Sø, og selvom vejret ikke var det bedste legede hvalpene fint dernede og dyppede tæerne i vandet.
Der er nye enkeltbilleder, nye billeder i galleriet og tre nye videoer

21. august 2010

Et par gange i den forgangne uge har vi været i hundeklubben (DCH Brædstrup) med hvalpene, der er nogle store arealer at muntre sig på og "onkel" Cody vil meget gerne med også og være legekammerat. Lidt nye billeder i galleriet 

15. august 2010

6 uger gamle er de nu blevet vores små tykke hvalpe og der er godt gang i den nu, der bliver leget, slåsset, undersøgt osv.
Hvalpene har været ude at køre bil og de sagde ikke en lyd under hele turen.
Der er nye enkeltbilleder, et par billeder i galleriet og et par videoer af hvalpe-leg.

8. august 2010

Hvalpene er nu 5 uger gamle, de er dagligt ude at lege flere gange og har været på terrassen i det dejlige vejr, der er nye enkeltbilleder og nye billeder i galleriet.

7. august 2010

Skue i Spanielklub regi hos Kennel Elmelund reg. Fyn, en rigtig hyggelig dag og et super arrangement.
Ditte Stillede i hvalpeklassen og blev nr 2 med en rigtig fin kritik. Indy stillede i brugsklassen og blev nr. 1 og derefter BIS brugshund, I et meget stort Best in Show felt blev han blandt de 6 bedste men desværre ikke placeret blandt de 4 første.
Tak til reg. Fyn for en god dag for både to og firebenede.

1. august 2010

Så er hvalpene blevet 4 uger og der er virkelig sket meget den sidste uge. De har fået hvalpegården sat til kassen og er hurtigt blevet gode til at gå op og ned af rampen, de leger meget med hinanden nu og det går rigtig fint med at spise.
De har fået deres første omgang ormekur og hvis vejret bliver lidt bedre kommer de meget snart en tur udenfor. Indtil da må de nøjes med stuen og deres egen lille verden.
Der er nye enkeltbilleder af hvalpene i "Aktuelle Hvalpe"

25. juli 2010

Hvalpene er blevet 3 uger og der er nye billeder i begge gallerier.
De har fået deres første måltid fast føde og det gjorde stor glæde.
Der er kommet meget mere liv i kassen, hvalpene leger lidt sammen nu, de siger forskellige lyde og prøver at følge efter Carla når hun smutter ud af kassen, de vil i løbet af de næste par dage, få udbygget deres verden med en "ude-stue" og vil også få den første ormekur.

24. juli 2010

I 14 dage har vi haft besøg af Ditte's bror Snoopy fra vores D-kuld mens hans familie har været på ferie. Især Ditte og Cody har nydt rigtig godt af en ekstra legekammerat

18. juli 2010

Hvalpene er i dag 2 uger gamle og der er nye enkeltbillder i "Aktuelle hvalpe" der er også et par nye billeder i galleriet.
Hvalpene åbnede øjnene allerede på 9. dagen så de har haft kig på verden nogle dage efterhånden, vægten følger også rigtig godt med, den første af tøserne har rundet 1 kilo og de andre to er lige på trapperne

11. juli 2010

Så er hvalpene blevet en uge gamle og der er nye enkeltbilleder under "Aktuelle Hvalpe" og lidt nye billeder i "Galleriet". Der har ikke været så mange opdateringer i løbet af ugen, Carla er en super god mor og hun er meget beskyttende overfor sine hvalpe i den første tid så hun har fået lov at have dem i fred det meste af tiden, vi har kun lige blandet os for at veje hvalpene, som i øvrigt vokser rigtig meget, de tog 100 gram på i løbet af to dage og har nu mere en fordoblet deres vægt, men der er jo også rigtig god plads og rigeligt mad i baren.
Nu er Carla dog begyndt at komme noget mere ud af kassen og synes også det er ok at vi låner en hvalp lidt ind imellem.
Der er en utrolig ro i kassen denne gang og hvalpene er helt stille og afslappede når vi tager dem op, men der er jo heller ikke kamp om maden og hvalpene er mætte og tilfredse hele tiden.
Alle tre hvalpe er reserveret indtil videre.

4. juli 2010

I dag kom Carlas hvalpe til verden, 3 smukke zobel tæver blev det til, Carla vækkede mig kl 5.30 og kl 7.00 kom den første hvalpepige. Carla klarede hele fødslen rigtig fint, hun er ikke meget for indblanding og hun ordner det hele selv, så der er heller ingen grund til at gøre meget andet end at observere på sidelinien.
Mor og døtre slapper nu af og hygger sig, og så er der jo tid til at opdatere hjemmeside osv.
Der er billeder i "Kuld E" og "Galleri"

28. juni 2010

Søde Clara (Vanilla Joy Copy Cat - Kuld C) var forbi i dag til en sommertrimning, hun er blevet en smuk hund og hun er enormt sød og meget medgørlig, vi håber Carla's forestående hvalpe bliver lige så søde og smukke som hende. På billedet; mor(t.v) og datter(t.h) 

25. juni 2010

Spaniel Speciality i Stoholm, Ditte i babyklasse, SL 2. og en rigtg god kritik

23. juni 2010

I dag er Carla blevet røngten fotograferet og trods hendes rimelig store mave, gemmer der sig "kun" 3 hvalpe derinde, vi glæder os til at se dem og det bliver sjovt at prøve med et lidt mindre luksus-kuld denne gang

22. juni 2010

Ditte har i dag været lege-tante for 8 labrador hvalpe, og de hyggede sig rigtig godt sammen, jeg tror hun synes det var rart for en gangs skyld at prøve at være den der er ældre og større end nogle andre, hun plejer jo som regel at være den yngste og mindste i dagligdagen.

3 af labrador hvalpene mangler stadig en ny familie, ved interesse kan de ses her :
www.123hjemmeside.dk/lunas-verden

17. juni 2010

Nu tør vi godt annoncere at Carla er drægtig, vi har prøvet med tålmodighed denne gang i stedet for scanning eller blodprøve, det har været hårdt, men vi holdt ud og nu med 2½ uge til forventet fødsel er Carla ved at være godt tyk. Hun bliver røngtenfotograferet i næste uge for at fastslå antallet af hvalpe.

6. juni 2010

CACIB udstilling i Neumünster (Tyskland) Indy stillede i brugsklassen og vendte hjem med super resultat, Excellent 1. (V1) og VDH cert, dommer: Monika Blaha, dejlig men dog svagt forvirrende dag i hyggeligt dansk selskab, tillykke til alle vores medudstillere med deres fine resultater, de danskejere hunde dominerede topplaceringerne så det er jo dejligt

23. maj 2010

I dag har vi været på udstilling i Odense, nærmere betegnet Spanielklubbens udstilling i Allerup Gammel Have, vejret var rigtig godt og vi fik rigtig gode resultater med os hjem i dag.
Ditte klarede sig rigtig fint igen, fik SL, 3.
Indy fik excellent, 1. og blev BIS2 Brugshund så det var en dejlig dag i udstillingsringen.

18. maj 2010

Carla fylder 3 år i dag, tillykke til vores skønne
pige

13. maj 2010

Vi har været afsted på FDA udstilling i Stepping i dag, det var Ditte's debut i udstillingsringen og det gik super godt, hun blev bedste cocker baby og BIS4 baby så det var jo bare en flyvende start.
Indy stillede i brugsklassen og fik "very good" 1. med en fin kritik så det var også ok.

4. maj 2010

Carla har været på vellykket parringsbesøg hos Water Blues Hoshia i dag og i søndags, nu krydser vi fingre og håber på skønne hvalpe i starten af juli

2. maj 2010

Indy fylder 4 år i dag, stort tillykke til vores dejlige dreng

1. maj 2010

I dag fylder vores skønne Freya 5 år, tillykke med fødselsdagen og vi håber vi har rigtig mange dejlige år endnu.

26. april 10

Carla er i dag øjenlyst fri for cataract og PRA, så hun er nu klar til at tage på snarligt herrebeøg.
Nye billeder af Ditte på hendes side.

22. april 10

Carla er endelig kommet i løbetid efter 1½ måneds forsinkelse, så når hun er klar til det, drager vi på kærestebesøg hos Water Blues Hoshia ca omkring næste weekend (30/4 - 2/5)

5. april 10

Alle hvalpene er nu flyttet hjem til deres nye skønne familier, vi ønsker held og lykke med det nye familie medlem og glæder os over at vi endnu engang har fundet så gode hjem til vores guldklumper.
Huset er dog ikke blevet helt tomt denne gang da vi jo selv har beholdt vores lille "Dream Design" så nu har vi selv hvalp i huset igen.

30. marts 10

Vi har været en tur ved dyrlægen i dag, hvalpene blev sundhedstjecket, blev vaccineret og fik lavet pas og sundhedsbog.
De synes alle det var hyggeligt at være der da dyrlægen havde dejlige godbidder og et rigtig godt gulv til at tisse osv på.
Efter dyrlægen var vi en tur på DCH Brædstrups træningsplads hvor hvalpene fik lov at løbe og lege med mor Freya og Carla, desværre havde jeg glemt mit kamera, så der er ingen billeder.

29. marts 10

Hvalpene er i dag blevet chippet så nu er der styr på deres ID til den snarlige afrejse.

28. marts 10

I dag har hvalpene været på skovtur. Vejret var ikke alt for godt, men vi fangede lige et tørt øjeblik og tog afsted, hvalpene synes det var vældig skægt at løbe i visne blade og tygge i pinde.
Billeder i galleriet.

27. marts 10

I dag er hvalpene 7 uger og vi har nu kun 1 uge tilbage med de små basser.
Hvalpene har haft besøg fra Tyskland, deres far's ejere Ute og Arnold fra Kennel Dollardhoeve var en tur forbi for at se deres "børnebørn" og de var ganske begejstrede for dem.
Der er nye enkeltbilleder af hvalpene

26. marts 10

I dag har hvalpene været på udflugt til Nikolajs arbejdsplads "Heldagsskolen Stenagergaard" hvor hvalpene legede med drengene og omvendt.
Billeder i galleriet.
Vi har fået super dejligt resultat fra Tyskland, Figge (far til vores nuværende kuld) er DNA testet clear for FN.
 

25. marts 10

I dag har vi været en tur ved Mossø med hvalpene, der er stadig is på vandet, men heldigvis var der en ca 1 meter forinden hvor der ikke var is så hvalpene kunne få dyppet tæerne. De synes også det var vældig sjovt at løbe og lege i sandet og græsset og vejret er skønt. Vi mødte også en sød lille Cavalier King Charles Spaniel som hvalpene fik lov at hilse på.
Der er billeder i galleriet

23. marts 10

I dag har hvalpene været med ude at køre bil, vi har nemlig været på besøg på Plejehjemmet i Brædstrup, vi gjorde endnu engang stor lykke og hvalpene hyggede sig rigtig mellem kørestole og rollatorer og på skødet af de ældre mennesker på stedet, der er lidt billeder fra besøget i galleriet

22. marts 10

Nye billeder i galleriet fra leg i haven i dejlig solskin

20. marts 10

Så er hvalpene blevet 6 uger og derfor er der selvfølgelig nye enkeltbilleder

16. marts 10

I dag har hvalpene indviet deres nye legeplads. Pga det tvivlsomme vejr vi har her i Danmark har vi lavet den i vores isolerede og opvarmede udhus hvor der så kan være direkte adgang til haven når vejret tillader det.
Der er lagt billeder i galleriet og en video i videogalleriet.

15. marts 10

Ja det blev sørme også mandag før de nye enkeltbilleder kom på siden ups!
I går var vi afsted til DKK kreds 5 skue i Brædstrup med Indy, han stillede i brugsklassen og fik Excellent, 1. vinder med en fin kritik, dog mente dommeren han var en smule overvægtig, så det kan være vi skal ud og motionere lidt mere nu hvor sneen er næsten væk, det gør det jo absolut lidt nemmere ;-)
Da vi kom fra Skue fik vi taget billeder af hvalpene, men der var ikke tid til at redigere og lægge dem op på siden da vi var nødt til at se live udseendelse på nettet fra sidste dag på Crufts i England med bla Best In Show osv.
Men nu er der stå-billeder af hvalpene på "Aktuelle hvalpe" og hoved billeder i galleriet.

Mandag d. 5/4-2004

Så er hvalpene blevet 5 uger gamle, tiden flyver simpelthen bare afsted.
De er meget aktive nu og de gider bestemt ikke at blive i hvalpegården længere, de er dagligt flere gange ude og løbe i hele huset og i går var de en tur ude i sneen for første gang, dog blev det hurtigt for koldt for de små kroppe, så er det bedre at lege i stuen med alt Johannas legetøj. Babylegetøj er dejligt hvalpelegetøj i hvert fald i følge hvalpene.
Cody og vores kat deltager også aktivt i den daglige leg.
Enkeltbilleder af hvalpene kommer først i morgen hvor jeg får assistance til at tage ståbilleder af hvalpene, men der er masser af nye billeder i galleriet.
Alle hvalpe er nu solgt/reserveret!

11. marts 10

Der er en ændring i vores kommende kuld, da hannen vi skulle have brugt desværre er kommet til skade og derfor ikke kan/må overanstrenge sig de næste to måneder og Carla's løbetid burde være lige på trapperne.
Vi regner med at lave kombinationen med Carla og Diego næste sommer hvis alt går vel til den tid.
Denne gang er valget så i stedet faldet på Water-Blue's Hoshia fra Kennel Water-Blue, en dejlig zobel han som jeg har hilst på til udstilling og i forvejen havde på listen til mulige bejlere til Carla, se mere under "Hvalpeplaner"

9. marts 10

Lidt nye billeder af hvalpene i galleriet
Der er nu kun en enkelt dejlig zobel roan han-hvalp tilbage som venter på den helt rigtig familie.

6. marts 10

I dag er hvalpene blevet 4 uger og der er i den forbindelse selvfølgelig nye enkeltbilleder, og et par billeder i galleriet.

4. marts 10

Der er lagt et par nye billeder i Galleriet.
Hvalpene bruger nu deres "løbegård" meget, de kan selv finde ud af at komme ud og ind og det giver lige en ekstra dimension til deres lille verden. Vores datter glæder sig også over de kommer lidt mere ud, så kan hun bedre se og røre dem

2. marts 10

Hvalpenes verden er blevet udvidet lidt, de er begyndt at dumpe ud af kassen når de forfølger Freya, men kunne ikke selv komme ind igen over den høje kant så nu er der sat rampe på og blevet lukket op så kanten ikke er så høj, så nu har de fået sig en "udestue" som helt sikkert vil skabe glæde lige så snart de rigtig finder ud af at komme ud og ind.
Jeg har oprettet et Videogalleri hvor de små videoer vi tager af hvalpene vil blive lagt ind og der er lagt en lille video ind med hvalpene og "Onkel" Cody.

28. februar 10

Hvalpene blev i går 3 uger gamle, vi havde et lidt stramt program i går så derfor er billederne først kommet i dag, beklager ventetiden;-)
I dag har hvalpene fået mad for første gang, og der var stor interesse for det. Hvalpene har også fået deres første ormekur i denne weekend, det var ikke lige deres livret men det skal jo til.
Der er også begyndt at være noget mere aktivitet i kassen, hvalpene leger med hinanden og deres legetøj, dog går det meste af tiden stadigvæk med at sove og spise.
Der er nye enkeltbilleder i "Aktuelle hvalpe" nye billeder i Galleriet og en video af hvalpene der leger.

24. februar 10

Der er begyndt at ske lidt mere i hvalpekassen, hvalpene er begyndt at gøre antydninger til leg og ballade så vi glæder os over fremskridtene hver dag.
Der er et par nye billeder i Galleriet.

20. februar 10

Hvalpene er blevet 2 uger gamle og alle har åbnet deres øjne så der er ved at komme lidt mere liv i kassen.
Der er nye enkeltbilleder i "Aktuelle hvalpe" og nye billeder i Galleriet.

14. februar 10

I går var Charlie Chaplin "Victor" fra vores C-kuld forbi til hans første trimning. Han er blevet en stor og rigtig fin hund, som dog ikke havde specielt meget lyst til at blive trimmet, han var meget ulden, men med lidt kraftig overtalelse lykkedes det at få en rigtig fin cocker dreng frem under al hvalpe-ulden.

13. februar 10

I dag er hvalpene blevet 1 uge gamle og da jeg skulle tage enkeltbillder af dem til siden fik jeg lidt af en overraskelse, de tre af dem er ikke sable roan men klarttegnet, altså sable/white, det var jeg slet ikke forberedt på, da jeg ikke regnede med at Freya bar klarttegnet, men det gør hun så altså, så jeg må lige have fat i DKK og have lavet en lille ændring på tre af hvalpene ;-) Der findes ingen hvalpe i Danmark i denne farve og heller ikke mange i udlandet så det er da utrolig spændende, at de er dukket op hos os, selvom de er lige dejlige uanset hvilken farve de så end har.
Der er lagt nye enkeltbilleder af dem ind på "Kuld D" og et par stykker i Galleriet også.

11. februar 10

I dag har jeg haft Copy Cat fra vores C-kuld til sin første trimning, hun er en rigtig dejlig pige der stod meget eksemplarisk på trimmebordet og ikke brokkede sig det mindste over det der foregik, hun er blevet stor, faktisk en smule større end hendes mor Carla som også er i den lille ende, så det passer jo meget fint.
Lidt nye billeder i hvalpegalleriet.

8. februar 10

Alt ånder fred og ro i den lille hvalpefamilie, hvalpene trives og tager fint på allesammen, og Freya lader sig ikke mærke med at hun var igennem et kejsersnit for to dage siden, hun passer hvalpene til UG ganske som hun plejer.
Vi har endda overskud til at tænke lidt fremad og derfor er Carla's næste kæreste også kommet på plads, hun kommer efter planen i løbetid i marts så der er jo heller ikke så frygtelig længe til.
Den udkorne bliver "Winline's You Give Me Something" kaldet Diego til dagligt.
Diego er ejet af Kennel Elmelund, han er Dansk Udstillingschampion, er Optigen A/Clear og har hoftestatus B (A/B) Han er en sød og smuk hund som vi mener passer rigtig godt til vores Carla og vi glæder os til at se resultatet mellem de to. Se mere under "Hvalpeplaner"

6. februar 10

I dag har Freya fået sine hvalpe, det gik ikke helt som man kunne ønske sig, men resultatet er da heldigvis det hele værd.
Freya's vand gik ca. kl 9 i morges og et stykke tid efter startede der også lidt veer, men der kom bare ikke noget resultat ud af det.
Kl 15 foretog vores dyrlæge et kejsersnit på Freya efter flere forskellige vefremkaldende foranstaltninger som ikke gav resultat. Den første hvalp ville muligvis ud sidelæns og Freya's veer var ikke kraftige nok til at få hvalpene ud den naturlige vej.
Kejsersnittet gik heldigvis helt som det skulle og alle 6 hvalpe kom ud i live og ganske fine. Freya var lidt træt og omtumlet efter narkosen, men nu har både mor og babyer det godt og alt ånder fred og ro.
Tusind tak til Annemette for den store hjælp og støtte på denne lidt hårde og hektiske dag.
Der er et billede i "Galleri Kuld D" og enkeltbilleder i "Aktuelle hvalpe"

25. januar 10

Freya har fået taget røngtenbilleder af maven, og der er 6 hvalpe derinde som venter på at se dagens lys i næste uge.

21. januar 10

Så er hvalpekassen fundet frem og støvet af. Freya kunne vist godt huske den fra sidst, hun var meget interesseret i at komme op i den med det samme. Nu er den indrettet som et dejligt sovested til hende indtil den skal gøres klar til fødsel, og den er dejlig rummelig så hun kan ligge udstrakt og hvile maven.

19. januar 10

Freya's drægtighed er nu ved at sætte begrænsninger for hendes aktiviteter, hun kan ikke gå så lange ture mere, og træningen foregår også i et noget roligere tempo end normalt.
Hun er lige pludselig blevet meget tyk og det overrasker mig hver gang, hvor hurtigt det lige pludselig kommer. Skøn ser hun ud med sine runde former, og man kan ikke lade være med at have lidt ondt af hende når hun prøver at ligge normalt i en kurv, og så alligevel er nødt til at have begge ender til at stikke ud over kanten og vende maven lidt opad, og vi glæder os til at se indholdet af den dejlige tykke mavse.

11. januar 10

Freya er Relaxin testet positiv for drægtighed
og her med ca 3½ uge til forventet fødsel er hun også begyndt at lægge sig ud om maven. Hun foretrækker at ligge flat udstrakt på siden i stedet for krøllet sammen som normalt, så vi er ret sikre på at der er hvalpe i kassen i starten af februar, og vi glæder os utrolig meget.

3. januar 10

DKK-Skue Kreds 6, alle tre cockere var med.
Resultater:
Indy: 1. vinder brugshundeklasse, bedste cockerhan, BIM
Freya: 1. vinder åben klasse, 2. bedste cockertæve
Carla: 2. vinder åben klasse, 4. bedste cockertæve
En hyggelig dag i godt selskab.

2. januar 10

Jeg fremstiller halsbånd til bestilling eller til køb på de udstillinger hvor jeg deltager, se mere på siden "Halsbånd"

1. januar 10

Vi ønsker alle vores hvalpekøbere og øvrige hundevenner et rigtig godt nytår. Tak for de gode oplevelser i det gamle år, vi håber det nye bringer mange flere.