Nyheder 2008

28. december 08
Hundene og os går og nyder juleferien, hundene er glade for at komme ud og løbe i det dejlige vintervejr.
Vi ønsker alle vores hunde-venner en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
14. december 08
Nikolaj og Indy har været en tur på Egebjerggård på Fyn til Spanielklubbens markprøve begynderklasse, Indy bestod med en 1. præmie og en super god kritik så nu er han blevet brugshund og vi er meget stolte af ham.

Kritik:
Der startes op i højskov.
Hunden går et meget kraftfuldt søg og får sit terræn godt med.
Hunden bruger vinden og næsen godt.
Efter ca. 15 min kastes due, der er ro i skud, lille ekstra kommando ved apport.
Afleverer til hånd.
Efter due situationen fortsættes det gode søg.
En hund der forstår at bruge terrænet godt.

Dommer: Kim Andersen
 

2. december 08
Så er hannen til Carla's første kuld fundet. Den udkorne bliver Water-Blue's Frederik som venligst bliver udlånt af Pernille fra Kennel Hitch Cock30. november 08
Årets sidste Spanielklub udstilling foregik i Lunderskov hallen og jeg havde Indy, Carla og Bronza med.
Indy og Carla fik begge very good og Bronza overraskede ved at vinde babyklassen hos cockerne så hende kan vi vidst godt være bekendt at sende til Færøerne.
Hun tog dagen i stiv arm, dog var hun noget træt da dagen var ved at være omme pga alle de nye indtryk der er på sådan en udstilling første gang man som lille hvalp er med.


10. november 08
Vi har jo kun en enkelt hvalp tilbage her i huset nu, Bronza som skal rejse til Færøerne her i midten af december, hun er en nem og dejlig hvalp og vi glæder os ikke ret meget til hun skal rejse, men sådan er det jo.
Cody og Indy var med en tur til international udstilling i Herning her i weekenden, de vendte begge hjem med en very good (1. præmie) så det var vældig fint.


23. oktober 08
Der er blevet lidt mere stille i huset efter at de 5 af hvalpene er rejst hjemmefra, Goldie bliver hentet næste uge og så har vi kun lille Bronza tilbage som skal helt til Færøerne når hun bliver 4 måneder gammel.
Carlas HD resultat er kommet tilbage og hun har A på begge hofter så det er bare dejligt.


16. okotober 08
I dag har hvalpene været en tur ved Ring Sø, det var koldt og vådt, men der blev da dyppet lidt tæer og ellers leget i græsset og sivene, alle blev, våde, beskidte og trætte.
Billeder i Galleriet.


14. oktober 08
Hvalpene har i dag været en tur hos dyrlægen, her fik de lavet sundhedstjeck og blev vaccineret, de fik lavet sundhedsbog og pas så nu er de snart klar til at rejse hjemmefra.
Senere på dagen kørte vi en tur på træningspladsen så hvalpene rigtig kunne løbe rundt og undersøge, og blive dejlig trætte ;-)13. oktober 08
Endnu en begivenhedsrig dag i hvalpenes liv er nu gået, de har været en tur i børnehave i dag og hilse på børnene og pædagogerne der.
Senere på dagen var chipmærkeren her så alle hvalpene er nu chippet, der var ikke meget brok over det så det gik fint.
Der er billeder fra børnehave-turen i galleriet.


10. oktober 08
Hvalpene har mødt et af mine marsvin i dag, de synes vist det var et underligt dyr og det kunne ikke rigtig finde ud af at lege som en rigtig hvalp, men spændende det var det.
Hvalpene er jo 7 uger gamle i dag og de fleste af dem rejser jo til deres nye hjem om en uge, det bliver meget mærkeligt ikke at have dem i huset mere, men vi kan godt mærke at de snart trænger til mere individuel opmærksomhed og træning/stimulering og vi glæder os over at have fundet rigtig gode familer til dem alle.
Nye billeder i galleriet.9. oktober 08
I dag har hvalpene været på træningspladsen i DCH Brædstrup, de var der ca en halv time og undersøgte det høje græs og legede med "onkel" Cody.
Nye billeder i Galleriet.5. oktober 08
Hvalpene har været ude og køre i bil igen i dag, denne gang gik turen ud i skoven hvor hvalpene løb rundt og legede i de visne blade og bed i grene osv.
Der er billeder fra turen i Galleriet.4. oktober 08
Hvalpene er jo blevet 6 uger gamle og de er ikke til at styre længere, de gider bestemt ikke kun at være i deres hvalpegård længere så de har næsten fri adgang til stuen hele dagen når vi er der, med lidt hjælp fra Annemette har vi taget stand-billeder af dem, det gik fint for de fleste, men Hannibal ville hellers sove end stå pænt.
Billederne ligger i Kuld B - Nu og der er også nye billeder i Galleriet.29. september 08
I dag har hvalpene været ude og køre bil for første gang, det tog de meget pænt, de sov hele vejen.
Vi kørte til Ældrecenteret i Østbirk hvor hvalpene var inde og sprede glæde blandt de ældre mennesker der benytter stedet, hvalpene synes det var spændende at løbe rundt blandt kørestole og rollatorer og blive nusset med, der er billeder i Galleriet.28. september 08
Alle hvalpene er nu reserveret og er om små 3 uger klar til at rejse ud i deres nye hjem, vi er sikre påat de små får det godt i deres kommende familier.
Næsten alle har været her i denne weekend for at hilse på deres hvalp så der er blevet rigtig meget nusset og snakket og hvalpene er dejlig trætte og velstimulerede efter sådan en omgang.25. september 08
Hvalpene er nu begyndt at komme ud i det gode vejr, de har været ude flere gange de sidste 3 dage og deres aktivitetsbane er lavet til dem så de har masser af udfoldelsesmuligheder, de begynder dog at fryse efter kort tid endnu og så vil de gerne ind, men de nyder at undersøge tingene ude og næserne larmer fordi de skal snuse til de nye dufte.
Der er nye billeder i Galleriet. 

23. september o8
Hvalpene er nu dagligt ude og løbe i stuen, de er meget aktive og vil gerne undersøge alting, Cody vores dobermann er helt vild med dem så de hygger sig rigtigt.
Der er to tæver der endnu ikke er reserveret, resten er reserveret og fordelt til deres nye familier.
Der er nye billeder i Galleriet.20. september 08
Indy og Nikolaj har i dag været til prøve i Spanielklubben i Them, de var oppe til Land/Vand delen af markprøven og bestod, så nu er første skridt til markprøven klaret.


19. september 08
Hvalpene er nu 4 uger gamle og er rigtig aktive, dog er det ikke så længe af gangen endnu de leger, men ca hver time er de ude i kravlegården og løbe lidt rundt inden de vælter ind i kassen og sover igen.
De har overstået deres første ormekur og er rigtig godt igang med at spise opløbt hvalpefoder.
Der er nye enkelt-billeder under "Kuld B - Nu"


17. september 08
Nye billeder i Galleriet
16. september 08
Det går rigtig godt med at spise efterhånden, alle har fundet ud af hvad det går ud på.
Hvalpene har fået deres første ormekur.15. september 08
Vi har i dag sat kravlegården op foran hvalpekassen og hvalpene har været en tur ude i den og undersøge verden udenfor kassen.
De har også fået deres første måltid mad i dag og der var interesse fra alle og alle blev godt fedtet ind.
Der er lidt nye billeder i Galleriet13. september 08
Vi har i dag holdt familiefødselsdag så hvalpene er blevet snakket med af både babyer, børn, voksne og ældre så de er rigtig blevet nusset.


12. september 08
I dag er hvalpene 3 uger gamle, der er taget nye enkeltbilleder selvom de hellere ville sove end at sidde pænt, de ligger under Kuld B - nu
Der er også lidt nye billeder i Galleriet.

De er alle blevet vejet og har 4-doblet deres vægt fra fødslen


11. september 08
Hvalpene vokser rigtig godt og de er nu begyndt at myldre rundt inde i kassen for at undersøge ting. De gør og knurrer og prøver at lege lidt med hinanden og Freyas ører.
Freya er kun i kassen når hun rydder op og fodrer dem, ellers ligger hun i en stol ved siden af kassen og har det store overblik uden at "iglerne" kan nå hende hele tiden.7. september 08
Lidt nye billeder i Kuld B - Galleri


5. september 08
Så er hvalpene blevet 14 dage gamle og alle har åbnet øjnene mere eller mindre, de går/vakler rundt på alle 4 og gør anslag til leg og til at gø, så vi glæder os meget til tiden der kommer hvor de bliver sjovere og sjovere for hver dag der går.
Der er nye enkeltbilleder i Kuld B - Nu4. september 08
Hvalpene er så småt ved at åbne deres øjne og de stavrer rundt på deres 4 små ben og prøver at holde balancen


3. september 08
Hvalpene har fået navne og papirerne bliver sendt ind til Kennel Klubben snarest
Lidt nye billeder i Kuld B - Galleri
2. september 08
Vi har været en lille tur i Polen til bryllup og har derfor ikke opdateret hjemmeside de sidste 5-6 dage;-)
Alle hvalpene har det fint og de tager godt på, vægten er forøget med mindst 100% hos alle så Freya passer dem rigtig godt.
Der er taget nye enkeltbilleder som ligger under "Kuld B - Nu"25. august 08
Det går rigtig godt med de 7 små, de er meget fremmelige denne gang så de skal nok give os kamp til stregen når de bliver ældre, det glæder vi os meget til.
De har alle taget godt på imellem 11 og 53 gram ligger deres vægtøgning.
Freya klarer rollen som mor til UG ligesom sidst, det var jo også det vi forventede, hun er bare den uovertrufne mor så det er rigtig skønt, vi har ikke de store bekymringer hun klarer selv alt.22. august 08
Så er hvalpene blevet født, Freya startede i morges og var færdig to timer efter.
Hele 8 stk blev det til denne gang, 4 hanner og 4 tæver, desværre havde en af hannerne hareskår/ganespalte så ham fik vi aflivet af dyrlægen, de resterende 7 er alle livlige og har fundet ud af hvor mælken kommer fra, de var meget hurtige til at finde ud af det denne gang, de var ikke engang kommet rigtig ud af Freya før de var igang med at spise.
Se mere info under
Kuld B17. august 08
Spærreballonen Freya er vist snart ved at være godt træt af hendes store mave, hun bruger næsten alt sin tid på at ligge ned og slappe af, det er meget hårdt for hende at gå for meget rundt kan vi se, hun vil dog gerne stadig lige med ud på en lille gåtur hvor hun bare kan trisse lige så langsomt afsted ved siden af mig, vi glæder os alle til det lille rugby-hold komme ud af hendes mave, for det mærkes godt nok som om de dyrker en eller anden form for ekstrem-sport derinde, de hopper og danser rundt, men vi må jo lige være tålmodige en 5-7 dage endnu.


12. august 08
Så er der kun ca. 1½ uge til forventet fødsel af Freya's hvalpe, de bokser allerede godt rundt inde i maven på hende, og det er så dejligt livsbekræftende at holde hånden på hendes efterhånden godt udspilede maveskind.
Vi har sat fødekassen frem så hun lige kan vænne sig til den igen inden den skal i brug, dog foretrækker hun stadig sofaen.28. juli 08
Nu er der ikke længere tvivl om at Freya er drægtig, hun er allerede ved at være godt tyk selvom der er næsten 4 uger til fødsel endnu, vi glæder os rigtig meget til at se hvalpene da det jo er efter vores egen han Indy denne gang.


8. juli 08
Alt går stille og roligt, vi går spændt og venter på hvornår der mon er tegn på om Freya er drægtig (eller ej..... men det tænker vi ikke på)
Hundene bader meget her på de varme dage og Cody har ikke været så glad for det der med vand, men han er nu ved at blive en rigtig vand-hund lige som de andre så det er skønt at være afsted med dem alle og se dem plaske rundt.29. juni 08
I går havde vi hvlapetræf for Kuld A og deres familier, 5 ud af 6 hvalpe mødte op så det var rigtig godt, dagen forløb over al forventning, hundene legede og blev utrolig trætte og vi andre fik nogle gode grin og en masse snak - om hunde selvfølgelig.
Det var dejligt at se dem alle igen, de er jo blevet store og flotte siden de rejste herfra, og alle har et dejligt temperament.
En stor tak til alle familierne for at ville deltage og for at give "vores hunde" et liv som blommen i et æg, hvor er det bare skønt.
Der er billeder fra dagen under "Hvalpetræf"23. juni 08
I dag fik vi lige en ekstra parring med på falderebet mellem Freya og Indy selvom interessen fra Freya's side er stærkt begrænset, 3 vellykkede parringer er det blevet til, så nu er bunden i hvert fald lagt for et dejligt kuld hvalpe


22. juni 08
I dag har vi været til skue i Århus med Cody, det blev Nikolaj's debut indefor udstilling da jeg er temmelig imobil og går med krykker efter en knæ-operation, de klarede det fint begge to, Cody fik særdeles lovende og blev bedste baby i racen, han var derefter i store ring om Skuets bedste baby, men her var dommeren byttet ud med den selskabshunde-favoriserende dommer så alle de store racer røg ud inden placeringerne.


21. juni 08
I dag fik vi endnu en vellykket parring så det var rigtig fint, Indy er dog ikke en mester ud i elskovskunst endnu og Freya er ved at miste tålmodigheden lidt med ham så hun ind imellem lægger sig ned og gaber lidt når han har stået lidt i den forkerte ende osv, men men men øvelse gør vel mester 😀


20. juni 08
Freya og Indy har i dag foretaget 1. parring, alt gik som det skulle og de klarede forarbejdet selv, jeg var kun støtte mens de hang sammen, hvilket Freya nemlig ikke synes er den allerbedste opfindelse.13. juni 08
Lidt nye billeder i Galleriet!


11. juni 08
I dag er Freya sørme kommet i løbetid så om 10-12 dage vil hun blive parret med Indy og så håber vi der kommer noget rigtig godt ud af det.1. juni 08
Udstilling i Neumünster i Tyskland, jeg var afsted  med Carla og Indy, Gitte og jeg kørte sammen derned og det var vældig morsomt at se de tyske udstillingstraditioner som godt kan være lidt forvirrende for os dumme Dänen.
Både Carla og Indy fik 1. præmie og blev 3. vinder i hver deres klasse så det gik super fint, det er nok ikke sidste gang vi tager en tur til Tyskland.
Og så er tingene dejligt billige så lidt nye ting kom der også med hjem til hundene.25. maj 08
Udstilling i Allerup Gamle Have i Odense afholdt af Spaniel klubben.
Jeg fremviste "vores" hvalp Anubis igen i baby-klassen og her vandt han ud af 5 baby hanner så det var rigtig dejligt.
Indy fik excellent og blev nr 4 i åben klasse så det var også bare super,
Carla måtte nøjes med en 2. præmie, hun er ikke så rutineret til udstilling endnu og er ikke helt tryk ved at løbe i ringen, derudover mangler hun noget fylde og krop, så efter Tyskland i næste weekend får hun lige en pause fra udstillingerne hvor den står på ringtræning og kropsopbygning.21. maj 08
Jeg har været en tur i Sverige fra søndag til tirsdag med Annemette fra Kennel Cantiah's, for at få parret hendes tæve Tiah med en hanhund hos Kennel Manaca's i Sverige, det var en hyggelig tur og det var spændende at se Kennel Manaca og hendes mange dejlige hunde.
Parringen gik som den skulle så der skulle gerne være hvalpe på vej hos Annemette.18. maj 08
Carla har hendes første fødselsdag i dag, hun bliver nemlig 1 år, tillykke til hende.11. maj 08
Jeg har været på udstilling i Tyskland i dag med Cody, og selvom jeg kludrede lidt i det og ikke fattede en brik af de tyske udstillingsregler så gik det rigtig godt, han fik den bedste kritik han kunne få og blev bedste babyhan sort, og så får man en dejlig pokal med i Tyskland så det var sjovt at prøve, dog var det en meget lang dag for at udstille i baby-klasse, men det var hyggeligt og sjovt at prøve.


2. maj 08
Indy har fødselsdag i dag, han bliver 2 år.1. maj 08
Freya har fødselsdag i dag, hun bliver 3 år.
Vi har været til udstilling i FDA i Stepping ved en ret så skrap dommer, Carla blev udstillet i officiel klasse første gang i dag og hun fik sig en 2. præmie, så hun er i hvert fald avlsgodkendt og mon ikke det kommer til at gå endnu bedre næste gang når hun lige bliver lidt mere vant til det. Det var første udendørs udstilling vi er til i år og både Carla og Indy var lidt forvirrede over at det lige pludselig foregik ude. Indy fik 1. præmie og blev 3. vinder, men viste sig heller ikke optimalt.30. april 08
I dag var vi en tur ved Ring sø i Brædstrup, der er der en badebro som nogle af hundene synes det er vældig sjovt at springe i fra.
Cody røg i vandet ved et uheld og han synes bestemt ikke at vand er noget man skal opholde sig i.
Indy, Freya og Carla nyder alle sammen at bade både sommer og vinter.25. april 08
Forårstræningen i Spaniel klubben er startet op, Nikolaj arbejde hen imod at tage nogle prøver med Indy i år, så der arbejdes med apportering af duer osv. (flere billeder i Galleri)
Freya og Carla er startet op til agility igen sammen med mig, Freya er jo øvet og Carla er helt grøn.
Jeg regner også med at begynde at deltage i nogle konkurrencer med Freya.

 
18. april 08
I dag har vi været til skue i Spaniel klubben, det foregik i Hammel.
Indy og Carla var med og fik ok placeringer, derudover var en af "vores" hvalpe fra Kuld A, Anubis også med sammen med hans familie, han blev vist frem i babyklassen af mig og blev nummer 2 så det var en rigtig flot placering for ham når det nu er første gang. Bertram viste ham også frem i Juniorhandling of blev en flot nr. 4 og fik en fin roset med sig hjem.
Han er allerede meldt til udstilling igen i Spaniel Klubben den 25. maj så det er rigtig dejligt, Tak til familien Sørensen.
 
 18. marts 08
Når Freya kommer i løbetid her i løbet af april eller maj eller hvornår hun nu lige får lyst til at gå i løbetid igen (hun er ikke altid helt præcis), bliver hun parret med vores egen han-hund Indy, vi glæder os til at se hvad de to kan præstere sammen, se mere under "Parringsnyt"
Det er muligt at blive skrevet op.16. marts 08
I dag var vi til Skue i Brædstrup, Carla blev udstillet for første gang og hun klarede det rigtig fint også selvom hun ovenikøbet var i løbetid, hun fik 1. præmie og blev bedste unghund i racen og bedst i modsat køn (mod Indy) hun var så også med i store ring om bedste unghund på skuet men fik ingen placering, det var rigtig godt gået af hende på hendes første "udstilling"
Indy blev bedst i racen, bedst i gruppen og var med i store ring om best in show, her blev han godt nok "kun" nr 10 men det var rigtig godt gået og vi slæbte en masse foder hjem.
Cody og Freya var også med, men de var kun tilskuere i dag.4. marts 08
I dag er optigentest-resultatatet kommet retur fra Tyskland. Freya er A/clear og Indy er B/carrier så det er fint.
Carla er B/carrier som følge af hendes forældre som er henholdsvis A og C så hende behøver vi ikke at teste.
Da Freya er A betyder det også at hele hendes og Teddys kuld er A så det er rigtig dejligt.2. marts 08
I dag på udstilling i SPK Fredericia fik Indy 1. præmie og blev 2. vinder ved en temmelig skrap dommer så det er rigtig godt.
Carla og Cody var også med for at mærke atmosfæren til en udstilling så de har prøvet det lidt inden de selv skal i ringen.26. februar 08
I dag har vi fået Carla hjem, hun er en "brugt" hund på 9 måneder som vi har overtaget på foranledning af hende opdrætter.
Vi glæder os til at lære hende at kende og begynde at arbejde med hende, men indtil nu lader hun til at være faldet rigtig godt til både med os og med de andre hunde.22. februar 08
Cody er faldet rigtig godt til, han er blevet meget glad for de andre hunde og katten og de bruger meget tid på at lege sammen, han er noget af en efterfølger så man kan ikke gå nogen steder uden at han skal med, men det kender vi jo i forvejen fra Indy, så nu har man bare to i hælene i stedet for én.
Han er rigtig god til at tisse udenfor så der har ikke været meget at tørre op, så det er bare dejligt.
Jeg glæder mig til at komme i gang med at træne med ham og tage på udstilling, men lige nu tager vi det stille og roligt20. februar 08
Her til aften hentede vi Cody vores nye dobermann hvalp
Han var lidt overvældet da han kom hjem til os hvor der både er to andre hunde og en kat man skal forholde sig til, men det går stille og roligt19. februar 08
I dag flyttede den sidste af vores hvalpe, hun har været her alene de sidste to dage efter at Alabama (Amanda) rejste i søndags, men Almira har bare nydt den ekstra opmærksomhed og vi har sovet i stuen med hende de to nætter så hun ikke skulle føle sig efterladt, men hun er ikke sådan at slå ud og har taget situationen med stor ro.
Det har været en stor oplevelse at have hvalpe og vi glæder os til næste kuld for dette var i hvert fald ikke en engangs-fornøjelse.16. februar 08
I dag er de 4 drenge flyttet hjemmefra og de 2 tæver følger her i løbet af de næste dage, det er blevet lidt tomt efter de er rejst, men vi ved de får det rigtig godt hos deres nye dejlige familier og vi ønsker dem alt held og lykke fremover og håber på at høre nyt ind imellem.


15. februar 08
Hvalpene har i dag mødt et af vores marsvin, det var sjovt at se deres reaktion overfor sådan et fremmed dyr, nogen var mere modige end andre, men alle var henne og hilse på og få et lille slik på næsen af det søde marsvin, hvalpene kunne ikke rigtig forstå at de ikke kunne få marsvinet til at lege ved at bruge hvalpe-sprog og invitere til leg, og de kunne heller ikke helt forstå hvorfor han ikke synes det var super sjovt at blive ligget på som en pude og i stedet bare flyttede sig så det var en sjov oplevelse.


14. februar 08
Alle hvalpene er nu reserveret og venter på at det bliver den 16. hvor de kan komme hjem til deres nye familier, vi tror at alle hvalpe får det rigtig godt i deres nye hjem, hos nogle meget søde familier.


13. februar 08
Hvalpene har i dag været hos dyrlægen, hvor de er blevet vaccineret, har fået lavet pas og sundhedsbog, alle tog det pænt og det var sjovt at få lov at løbe rundt på gulvet hos dyrlægen, vi skulle heldigvis ikke betale ekstra for alt det papir vi brugte til at tørre op med😉
Freya og Indy fik taget blodprøver som nu er sendt til Tyskland til Optigen-test for PRA, vi håber på et godt resultat.
Der er lagt videoer op med de enkelte hvalpe, de er nederst i menuen.11. februar 08
Hvalpene er blevet chip-mærket i dag, det skete uden det store postyr og ingen af hvalpene sagde noget videre til det.
Jeg har lavet side til Cody vores dobermann hvalp som kommer hjem den 22. februar10. februar 08
I dag har vi været en tur ved vandet med alle hvalpene (og Freya og Indy) Apollos nye familie var med og noget af vores egen familie var også med, der var mange sjove ting at lege med ved søen og vandet blev også undersøgt, det var dog for farligt at gå i længere end til potespidserne for hvalpene, der er billeder i "Hvalpebilleder"
Der er lagt tre nye små videoer op på siden "Ude leg", "Ude leg 2" og "Ved vandet"
Der er kun en enkelt hvalp tilbage som ikke er reserveret, det er Atlas som er en rigtig skøn og dejlig dreng.

 

9. februar 08
Hvalpene har været med en tur på træningspladsen i vores klub - DCH Brædstrup, her mødte de nogle af vores træner kollegaer og deres søde og venlige hunde og fik lov at løbe rundt og undersøge pladsen, der er billeder i "Hvalpebilleder"
Senere på dagen var Alabamas (Amandas) nye familie på besøg.
Vi var om aftenen ude og besøge vores egen kommende hvalp, han er blevet stor på de 14 dage vi ikke har set ham, han får snart sin egen side med billeder.8. februar
Hvalpene har i dag været på besøg i Tønning-Træden Børnehave hvor de mødte 11 børn i 5 års alderen, både hvalpene og børnene havde en rigtig hyggelig times tid hvor de lærte hinanden godt at kende, og hvor hvalpene blev meget trætte af alle de nye indtryk, der er billeder fra besøget under "Hvalpebilleder"


6. februar 08
Endelig er vejret blevet lidt bedre så hvalpene kan komme noget mere ud og bruge deres aktivitetsbane som vi har anlagt på terrassen.
Der er billeder og beskrivelse af de forskellige elementer under "Kennelen"
Der er også lagt lidt billeder ind i "Hvalpebilleder"5. februar 08
Hvalpene er meget aktive nu, de er ude og lege i stuen/køkkenet/gangen 4-5 gange om dagen af ca. en times varighed, det går både ud over Indy og katten og diverse af vores ting rundt omkring😀
Almira har fundet ud af at komme ud af kassen/kravlegården, men hun har ikke luret hvordan man kommer ind igen, så i nat sad hun nede i stuen og hylede temmelig højlydt, da hun ikke længere synes det var sjovt at løbe rundt i stuen alene. Det samme nummer lavede hun i morges inden vi fik sat lidt højere sider på kassen, så nu er det slut med udflugter på egen hånd.
Lidt nye billeder i "Hvalpebilleder"3. februar 08
I dag har alle hvalpene og Freya været en tur på Plejehjemmet i Østbirk og hilse på beboerne der, det var en stor succes både for hvalpe og for de ældre.
Hvalpene tog også køreturen i bilen på vej derned helt uden problemer.
Hjemme i stuen har hvalpene fået nogle kanin-skind at lege med for første gang og det var alle ret vilde med.
Der er taget enkelt billeder af hvalpene, de ligger under "Aktuelle hvalpe" og der er lagt en del billeder ind i "Hvalpebilleder" også.

Hvalpene har fået halsbånd på for første gang for at vænne sig til følelsen og de vil have det på noget af tiden hver dag indtil de rejser herfra om ca 14 dage.
4 af hvalpene er nu reserveret (depositum betalt) så det er kun Almira og Atlas der mangler et nyt hjem.2. februar 08
I dag er hvalpene 6 uger gamle.
Vi har haft besøg fredag og lørdag af to 12 årige piger som har leget rigtig meget med alle hvalpene, så de er blevet godt trætte.
Indy er også glad for at lege med hvalpene hvis der ikke er for mange ude på én gang, han kan ikke rigtig overskue mere end to af gangen, men så går det til gengæld også rigtig godt og de får lov at klatre rundt på ham.1. februar 08
Hvalpene er begyndt at komme meget ud af kassen og kravlegården, vi tager dem ud i stuen og køkkenet enten alene, i hold af 2-3 stykker eller alle på én gang, de er meget nysgerrige og undersøger alt hvad der er.
De har leget med Indy og med katten.28. januar 08
Enkeltbillederne er lagt ind under "Aktuelle hvalpe" og der er lagt lidt nye billeder i "Hvalpebilleder" også


27. januar 08
Så blev vejret endelig nogenlunde tåleligt og hvalpene har været ude ca 10 min. på terrassen, de havde travlt med at undersøge det hele, men det blev hurtigt koldt for de små kroppe.
Hvalpene er blevet vejet og de er tæt på 2 kilo efterhånden, nogen lidt tættere end andre (Anubis).
De har fået taget enkelt billeder, de er dog ikke lagt ind
endnu.26. januar 08
Så er hvalpene blevet 5 uger, de er rigtig sjove nu og man kan rigtig begynde at se deres personligheder og forskelle.
Der kommer enkelt billeder i morgen.
Vores dobermann hvalp Cody er blevet 4 uger gammel og vi har været på besøg igen og har taget et par billeder.25. januar 08
Der er lagt en lille video mere af hvalpene på siden, den hedder "Spisetid - Video" det er et af hvalpenes daglige måltider.23. januar 08
Nye billeder i "Hvalpebilleder"
Der er efterhånden godt fart på de små, de vågner lige så snart man taler til dem og så er der gang i dem alle sammen, de er begyndt at sloges meget og undersøge alle tingene i deres omgivelser, det lyder voldsomt nogle gange når de tager sig en tur, men trætheden overmander dem hurtigt stadigvæk så midt i den allerbedste slåskamp kan den ene eller begge falde om og lægge sig til at sove, og så må resten af brydekampen vente til de lige har fået en lille lur.
Der er heller ikke så meget ro på dem når vi tager dem op længere, de bider med deres små tænder og skal slikke en i hele hovedet osv, men det er utrolig sjovt at kigge på dem og deres endnu klodsede bevægelser og skøre påfund.20. januar 08
Der er taget nye 4-ugers billeder af hvalpene, de ligger under "Aktuelle hvalpe" vi har prøvet at stille dem lidt op på udstillingsbordet denne gang, det går ikke helt så godt endnu med det der med at stå pænt, men det kommer jo stille og roligt når de bliver fortrolige med at de bliver holdt i begge ender og skal stå på et bord.
Der er lagt lidt nye billeder i "Hvalpebilleder" også.17. januar 08
Nye billeder under "Hvalpebilleder"


15. januar 08
Hvalpene har været ude af hvalpekassen for første gang i kort tid, de undersøgte kravle-gården men blev hurtigt trætte og ville op i kassen igen.
De fik også deres første prøve-måltid "rigtig" mad, der var interesse, men det blev mest til et værre svineri og ikke så meget spisning, det er godt vi har Freya til at gøre rent bagefter.
Hvalpene er også begyndt at interessere sig mere for legetøjet de har i kassen (et par bamser, et knude-reb og en gummi-dims) de gør og knurrer af det og bider i det, deres tænder er også kommet frem så det klør, og så er det jo godt at bide, det går også ud over Freya's ben og ører, og hun finder sig troligt i det (endnu;-))13. januar 08
Der er kommet lidt opdateringer under "Kennelen" omkring områder hvor hvalpene færdes.


12. januar 08
Hvalpene er i dag 3 uger gamle, de har fået taget nye enkeltbilleder som ligger under "Aktuelle hvalpe" to af dem er røget op over 1 kilo i vægt så de vokser rigtig godt, de har alle 4 x deres fødselsvægt.
De bliver mere og mere aktive, de leger med hinanden og udforsker hvalpekassen i alle hjørner, det varer ikke længe før de får lov at komme lidt ud af kassen og udforske deres tilstødende "kravlegård" de skal bare lige være lidt mere sikre på benene.
Hvalpene er også begyndt at reagere når man taler til dem og bevæger enten en hånd eller noget andet foran dem, så de bliver mere og mere bevidst om deres omverden.11. januar 08
Hvalpene går nu lidt rundt i kassen, dog vælter de stadig tit. De går uden for tæppet når de skal tisse og skide og de klarer det selv uden hjælp fra mor, dog "rydder" Freya stadig op lige med det samme hun opdager en klat eller en plet.
De er også begyndt at øve sig i at gø, det kommer lige et enketl bjæf og så vælter de som regel på halen bagefter, der er også begyndt at være antydning af start på leg, men de bliver hurtigt trætte og overgiver sig til tyngdekraften og søvnen lige med det samme.

Vi har taget en lille video af to af hvalpene (Atlas og Apollo) der leger sammen for første gang hvor vi i hvert fald har set det, den ligger på siden der hedder "Første leg - video" 6. januar 08
Alle hvalpene har nu åbne øjne og de er begyndt at sidde op nu og prøver at rejse sig op på alle fire ben, men det er sjældent det lige lykkes endnu, det ser meget vaklende ud, men med lidt øvelse så kommer det snart.


5. januar 08
Så er hvalpene blevet 2 uger gamle, der er taget nye enkeltbilleder af dem alle som ligger under "Aktuelle Hvalpe" derudover er der lidt nye billeder i "Hvalpebilleder" også.
Alabama og Apollo har også åbnet deres øjne og de tre sidste er der nok i morgen eller overmorgen.


 
4. januar 08
Atlas har i dag, som den første og eneste af vores hvalpe, åbnet sine øjne helt, de andre er meget tæt på at følge efter.
Han er indtil videre den mindste i kuldet, men er altså længere fremme end de andre med øjne og derudover er han også begyndt at rejse sig noget mere op når han maser rundt, det ser næsten ud som om han går rigtigt, så hvad han ikke lige har i størrelse har han altså i udvikling af andre færdigheder 😉
Der kommer nye billeder af hvalpene i morgen hvor de bliver 14 dage gamle.
Alle hvalpene har i forgårs fået klippet negle, de var begyndt at vokse sig lidt lange og for at undgå at de kradser Freya for meget når de dier er de lige blevet klippet i spidsen, det klarede de alle helt fint, men de opdager heller ikke så meget af hvad der foregår endnu.